Cimke: wordpress

Weboldalt készíttetni, de kivel és hogyan?

Ha az a benyomása, hogy üzleti vagy személyes használatra szánt webhely létrehozásának legegyszerűbb módja nagy tőkére vagy folyékony stréber beszédkészségre van szükség, akkor téved!

Változtak az idők, és most minden eddiginél könnyebben elkészítheti webhelyét anélkül, hogy tudná, hogyan kell egyetlen kódsort is megírni. Egy délután alatt teljesen működőképes, professzionális, személyre szabott weboldalt készíthet üzleti vagy személyes szenvedélyeinek. A korlátozott műszaki ismeretekkel rendelkező elsősök számára nem csak kezelhető, de bátran mondhatom, hogy élvezetes is saját egyéni weboldal létrehozása!

A tartalomkezelő rendszerek, mint például a WordPress vagy a Wix, ma a legnépszerűbb barkácsplatformok az interneten. Ma kifejezetten ezt a kettőt vizsgáljuk meg, valamint a Bluehost webhelytárhelyet, amely a WordPress webhelyek preferált tárhelyszolgáltatója.

Mindkét megoldás ideális kezdők számára, és áttekintjük a különbségeket, hogy segítsünk kiválasztani a legjobbat az Ön igényeinek.

Ez a bejegyzés partnerhivatkozásokat tartalmaz olyan megoldásokhoz, amelyeket személyesen használunk és ajánlunk ügyfeleinknek. Ha a bejegyzésben található linkek valamelyikén keresztül regisztrál, kis jutalékot kapunk.

Válasszon egy piaci rést és határozza meg domain nevét

Az Ön rése (kulcsszava)
Ha már tudja, hogy új webhelye támogatni fogja meglévő cégét vagy vállalkozását, ez egyszerű. Ideális esetben az Ön üzleti modellje már rendelkezik egy réssel – az Ön egyedi eladási ajánlatával, amely megkülönbözteti Önt a versenytársaktól. Például lehet, hogy a kézzel készített bőrápoló termékcsalád helyi mézet használ a saját háztáji méhkasaiból!

Ha egy webhelyet készít, hogy megosszon szenvedélyével, szakértelmével vagy másoknak segítsen, akkor piacot kell találnia a rést illetően. Az emberek olyan típusú információkat keresnek, amelyeket meg szeretnének osztani? A kulcsszóelemzés segíthet a témáival kapcsolatos keresési kifejezések és mennyiség (havi keresések száma) felfedezésében. Azt is felfedheti a versenytársak a rést.

Általánosságban elmondható, hogy a rés:

Ne legyen túl széles: Például a kézzel készített bőrápoló helyett a rés a mézalapú, kézzel készített bőrápoló lehet.

Kezdetben az oszlopos tartalomra kell összpontosítania: Például tájékoztassa webhelye látogatóit és ügyfeleit a méz bőrápolási előnyeiről, és hosszú, részletes cikkekkel ismertesse meg velük a méhészetet. Ez „örökzöld” tartalomnak számít, mivel mindig releváns marad a rés és a közönség számára.

Az Ön Domain neve

A domain neve a webhely URL-je – amit az emberek beírnak a címsorba, hogy megtalálják webhelyét. Ez része a webhelye márkaépítésének, és hogyan fog a közönség megismerni, megosztani a webhelyét, és emlékezni fog arra, hogyan juthat el útközben.

A legjobb domain nevek:

Rövidek, könnyen kimondhatók és könnyen megjegyezhetők.
Tartalmazza a vállalkozás nevét – a LongTailPro a mi cégnevünk és egyben domain név is.
Egyediek és leíró jellegűek – Ha a vállalkozás neve túl nehézkes, fontolja meg olyan kulcsszó vagy fülbemászó kifejezés használatát, amelyre az emberek emlékezni fognak.
Nem szabad gyakran módosítani, ha egyáltalán – a domain a márkaépítés jelentős részét képezi, és ennek megváltoztatása látogatók elvesztését okozhatja.
Felismerhetőek – Válasszon általánosan elismert és elfogadott kiterjesztéseket, mint például a .com vagy .org, a kevésbé gyakoriak, például a .biz vagy .info helyett. Kerülje a nemzetközi kiterjesztések (például .uk vagy .au) használatát, hacsak nem biztos abban, hogy közönsége ezekből az országokból származik.
Domainnév elérhetőségének ellenőrzése
Fizetni kell a domain tulajdonáért. Miután regisztrált az Ön neve alatt, senki más nem használhatja pontosan ezt a domaint. Mielőtt azonban rohanna és vásárolna egy domaint, ne feledje, hogy tárhelyszolgáltatója ingyenes domaint is tartalmazhat a tárhelyterv részeként.

Amint korábban említettük, ennek a bejegyzésnek a céljaira két olyan megoldásról beszélünk, amelyet javasolunk:

Bluehost, amely a WordPress által ajánlott web hosting szolgáltatás.

És,

Wix, amely egy ingyenes webhelykészítő eszköz és tárhelyszolgáltatás, illetve a wordpress, mint weboldal készítő motor, CMS.

Ezekről bővebben a következő részben, de most beszéljünk mindegyikről konkrétan a domainekre vonatkozóan.

A Bluehost ingyenes domaint kínál a havi fizetett tárhelycsomagjaival, amelyek havi 2,95 dollártól kezdődnek. Az alábbi mezőben ellenőrizheti, hogy elérhető-e az előnyben részesített domain.

A Wix ingyenes webhelykészítő és tárhelyszolgáltatása alapértelmezett domainnel rendelkezik: username.wixsite.com/sitename. Ha egyéni domaint szeretne, akkor prémium csomagra kell frissítenie, és meg kell vásárolnia a Wixen keresztül. Bármilyen más szolgáltatótól is vásárolhat domain nevet, de a használatához továbbra is fizetős prémium előfizetéssel kell rendelkeznie a Wix-en. Itt ellenőrizheti, hogy a domainje elérhető-e.

Ha a domainje nem elérhető:

Próbáljon ki egy másik kiterjesztést, például a .org-t
Próbálja meg a stop szavakat hozzáadni vagy eltávolítani
Próbáljon szinonimákat használni
Vegye figyelembe az egyik automatikusan generált javaslatot
2. Válasszon tárhelytervet
A webtárhely-szolgáltató vagy tárhelyszolgáltató az a cég, amely az Ön webhelyét egy szerveren tárolja, hogy láthatóvá tegye az interneten és elérhetővé tegye a látogatók számára. Gondoljunk csak úgy a szerverre, mint az egyik óriási könyvespolcra az óriási könyvtárban, azaz az interneten.

A hosting cégek általában több havi vagy éves tervet kínálnak megosztott szerverekre, virtuális privát szerverekre vagy dedikált szerverekre, attól függően, hogy milyen biztonsági és támogatási szintre van szüksége. Az olyan új webhelyek esetében, amelyek nem gyűjtenek vagy tárolnak személyes vagy pénzügyi adatokat, általában elegendő és a legkedvezőbb árú egy alap megosztott terv.

Ügyeljen arra, hogy a tárhely vásárlásakor tájékozódjon. Olyan tervet szeretne, amelyben megbízhat, és amelyben növekedhet, ami azt jelenti, hogy hatékony szerverek, amelyek képesek kezelni webhelye közönségét most és a jövőben is. A regisztrációs és megújítási költségek, a megbízható műszaki támogatás és a könnyen használható vezérlőpult további szempontjai.

Bluehost vs. Wix
Folytassuk a Bluehost és a Wix összehasonlítását.

Bluehost
A Bluehost az egyik legjobb tárhelyszolgáltatás, és az egyik legnépszerűbb a WordPress-en futó webhelyeken. Valójában a WordPress 2005 óta ajánlja a Bluehostot, és a cég WordPress-specifikus tárhelyterveket kínál, amelyek automatizálják a telepítést és a frissítéseket, valamint szakértői WordPress támogatást nyújtanak. Amennyiben wordpress weboldal készítés a cél, úgy bízzunk meg ezzel egy szakembert, aki már 10 év tapasztalatával segíti a kezdeti lépéseinket.

A WordPress robusztusabb és szerkeszthetőbb megoldásként javasolt, de van egy kis tanulási görbe, így némi technikai tudás előnyt jelent. Az alapvető HTML és CSS ismerete azt jelenti, hogy létrehozhat egy teljesen személyre szabott WordPress-webhelyet.

Különféle tárhelyterveket kínálnak, amelyek megfelelnek a személyes webhelyek biztonsági igényeinek és költségvetésének egészen az e-kereskedelmi és kereskedelmi vállalati webhelyekig, így biztos lehet benne, hogy adatai biztonságban vannak.

Wix
A Wix egy ingyenes webhelykészítő és tárhelyszolgáltató, amely több ezer sablont és intuitív, könnyen használható felületet tartalmaz. Ez egy fantasztikus megoldás kezdőknek, akik szeretnének gyorsan létrehozni egy vonzó, funkcionális weboldalt, amely sok csengő és síp nélkül továbbítja üzenetüket.

A Bluehosttal ellentétben a Wix nem kínál különböző tárhelycsomagokat. Minden ingyenesen tárolt webhelyük a biztonságos CDN (tartalomszolgáltató hálózat) kiszolgálók világméretű hálózatán fut, amelyek gyors betöltési időt és 99%-os rendelkezésre állást biztosítanak. Ha termékeket szeretne eladni, valamint fizetési és személyes adatokat gyűjt a webhelyén, akkor frissítenie kell a Wix egyik fizetős prémium csomagjára, hogy e-kereskedelmi funkciókat és biztonságot kaphasson.

Javaslatunk: Személyesen használjuk a Bluehost-ot és a WordPress-t, és ajánljuk a kombinációt az általa kínált sokoldalúság és funkciók miatt. A Wix azonban nagyszerű választás, ha még csak most kezdi, nincs műszaki ismerete, és csak gyorsan és egyszerűen szeretne elindítani egy webhelyet. Nagyon jó, hogy vannak választási lehetőségek!

Készen áll az indulásra? Így lehet gyorsan regisztrálni és elindulni.

Powered by WordPress | Designed by: free joomla templates | Thanks to hostgator coupons and joomla hosting