Így működik a fix traffipax

A tervek szerint az év végéig kiépül a Véda elnevezésű közúti intelligens ellenőrző kamerahálózat-rendszer. Az Európai Unió 14 és fél milliárd forintos támogatásából hozzák létre a közlekedés-ellenőrző pontokat.

A rendszer 160 mobil sebességmérőt, valamint az ország egész területén 365 fix telepítésű komplex közlekedés-ellenőrző pontot (kkep) foglal magában 134 útszakaszon – mondta el keddi sajtótájékoztatóján Halmosi Zsolt, az országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettese. Arról is említést tett, hogy a külföldi jogsértők elfogásához beszereztek 26 nagy teljesítményű Skoda személygépkocsit.


Így működik a fix traffipax

Mindennek az a célja, hogy az Európai Unió kitűzött céljainak megfelelően a 2010-es adatokhoz képest a felére csökkenjen 2020-ra a közlekedési balesetekben elhunytak száma. Ez Magyarország esetében a 2010-es 740 áldozattal szemben 370 lenne – tette hozzá a vezérőrnagy. Elmondta azt is: ugyan 1990 óta, amikor 2400-an vesztették életüket a közutakon, számottevő eredményeket sikerült elérni, ám 2014-ben megtorpant a csökkenő tendencia, és a megelőző évhez képest 5,9 százalékkal többen, összesen 626-an vesztették életüket közlekedés közben.

Forrás: hirado.hu

Powered by WordPress | Designed by: free joomla templates | Thanks to hostgator coupons and joomla hosting