Cimke: vízszigetelés

Utólagos falszigetelés, utólagos vízszigetelés

Miért szükséges az utólagos falszigetelés?

Utólagos falszigetelésre akkor van szükség, ha vizesednek a falak. A salétromos, penészes fal, a málló vakolat nem szép látvány, a dohos levegő egészségügyi panaszok megjelenéséhez is vezethet, míg a házba betörő talajvíz vagy árvíz komoly anyagi károkat is okozhat. Ha az ingatlan nem úgy épült, hogy víz ellen megfelelően szigetelve van, vagy a szigetelés elöregedett, ezt utólag is pótolni lehet.

A fal vizesedését sokféle tényező okozhatja, ezek némelyike bárhol előfordulhat, így elég sokan találkoztunk már ezzel a problémával valamilyen formában. A vizesedés okai például a következők lehetnek:

– Árvíz. Aki olyan helyen lakik, amit rendszeresen fenyeget, vagy akár el is önt az árvíz, annak feltétlenül gondolnia kell arra, hogy a háza, lakása a víz ellen megfelelően védve legyen. Ennek elsődleges módja az, hogy az ingatlan a víztől megfelelő távolságban épüljön, illetve állandó, vagy ideiglenes gáttal lehetőleg védve legyen. Ha az árvíz mégis eléri az ingatlant, a víz ellen szigetelt fal segíthet minimalizálni a károkat.

– Talajvíz, belvíz. A talajvíz a talajban, a vízzáró réteg fölött természetes módon előforduló víz, ennek szintje a helyi földrajzi viszonyoktól függ. Ha bőséges csapadék, vagy egyéb ok miatt megnövekszik a talajvíz mennyisége, belvíz alakul ki, amely nagy károkat okozhat. Azonban normál szintű talajvíz is átnedvesítheti a falat, a fal belsejében lévő kapillárisokon keresztül, akár több méteres magasságig. A talajvízben lévő oldott sók kicsapódhatnak a fal felületére, ez okozza a fal úgynevezett salétromosságát.

– Rendszeres eső, vihar, csapadék által okozott villámárvíz. Ha nem élünk olyan térségben, amelyet a természetes vizek miatt árvíz fenyegetne, akkor is találkozhattunk már, főleg az utóbbi időben, a házak között hömpölygő, akár térdig vagy még feljebb érő vízzel. Ez a klímaváltozás miatt kialakult jelenség, a villámárvíz a városok utcáit is egyre gyakrabban önti el. De egy rosszul, vagy egyáltalán nem szigetelt fal esetében akár a rendszeres eső is okozhat zavaró vizesedést.

– Kémény, lyukas ereszcsatorna, rossz állapotú nyílászárók. A víz egyéb utakon is bejuthat a házba. A nem megfelelően kialakított kémény járatán keresztül az esővíz leszivároghat a falakba. A rosszul illeszkedő, vagy kilyukadt ereszcsatorna miatt akár métereken keresztül folyhat a falon. Az elöregedett nyílászárók rossz tömítései, vagy korhadó keretei szintén átengedhetik a vizet.

– Szivárgó, lyukas vízvezetékek, csőtörés. Míg egy csőtörés általában elég látványos, előfordulhat, hogy egy vízvezeték már régebb óta szivárog, mire rájövünk, hogy ez okozza a problémát. Néha a lyuk a csövön olyan apró, hogy a víz nagyon lassan távozik rajta, így először csak egy kisebb vizes foltot lehet észrevenni, ami azonban idővel egyre nagyobbá válik. A hosszabb ideig vizes falon pedig megjelenhet a penész.

– Párás levegő, rosszul fűtött ingatlan. Párás levegőt okozhat akár főzés, zuhanyzás, vagy az ingatlan rossz szellőzése is. Segíthet a helyzeten a rendszeres szellőztetés, vagy páramentesítő használata. A nem megfelelő fűtés is okozhat problémát, a hidegebb levegő kevesebb párát tud megkötni. Érdemes a hőmérsékletet magasabban és azonos hőfokon tartani. Ezekben az esetekben pára csapódhat ki a falakra, aminek a következménye szintén penészesedés lehet.

Bármi váltja is ki, a fal nedvesedését mindenképpen meg kell szüntetni. Az okot, amennyiben nem nyilvánvaló, szakember tudja megállapítani. Ennek esetleges orvoslása után érdemes a víz ellen utólagos falszigetelést kialakítani.

Utólagos vízszigetelés: utólagos vízszigetelés

utólagos vízszigetelés

Szakítás után, közvéleménykutatás, irodaház takarítás, Hollandpázsit, Műfű, kreatív webáruház, szórólap tartó, magasnyomású mosó, esküvői dekoráció, digital marketing, fali kapaszodó

szakítás után
lakásdekoráció és bútorok, online marketing
irodaház takarítás
Hollandpázsit műfű
szórólap tartó és plexi bérlés
magasnyomású mosó
esküvői dekoráció partyparadicsom.hu
digitális marketing ügynökség Budapest
fali kapaszkodóSzakítás után, közvéleménykutatás, irodaház takarítás, Hollandpázsit, Műfű, kreatív webáruház, szórólap tartó, magasnyomású mosó, esküvői dekoráció, digital marketing, fali kapaszodó

FM autószervíz árak, Autó ápolás, beltéri ajtók, Autó kozmetika, eladó Audi A6, műanyag bejárati ajtók, utólagos vízszigetelés

FM autószervíz árak Budapest
Autó kozmetika
beltéri ajtók
penészes salétromos falak utólagos vízszigetelése
Eladó Audi A6
műanyag bejárati ajtók
utólagos vízszigetelés
beltéri ajtóFM autószervíz árak, Autó ápolás, beltéri ajtók, Autó kozmetika, eladó Audi A6, műanyag bejárati ajtók, utólagos vízszigetelés

Silda Group generálkivitelezés Budapest, down pillows, szőnyegtisztítás, kárpittisztítás, keresőmarketing, chiptuning, Cleaner Mödling, Cleaning Baden

Silda Group generálkivitelezés
chiptuning Budapest
down comforter and pillows
keresőmarketing Budapest
szőnyegtisztítás felsőfokon
chiptuning Budapesten
vízszerelő, gázszerelő
szőnyegtisztítás és kárpittisztítás
chiptuning, chip tuning
Down pillows
Cleaning Baden, Cleaner Mödling
Silda Group generálkivitelezés Budapest, down pillows, szőnyegtisztítás, keresőmarketing, chiptuning, alte ziegel, Cleaner Mödling, Cleaning Baden

Powered by WordPress | Designed by: free joomla templates | Thanks to hostgator coupons and joomla hosting